{ "title": "Kas Spazmı İlaç", "image": "https://www.spazm.gen.tr/images/Kas-Spazmi-Ilac-75.jpg", "date": "20.01.2024 20:45:16", "author": "Şafak Aylin", "article": [ { "article": "
Kas Spazmı ilaç; beklenmedik, aniden bir kas veya kas demetinin kasılmasıdır. Halk arasında \"kramp \" olarak bilinir. Bu kasılmalar hafif, ağrısız veya şiddetli ve ağrılı olabilir. Kasılma birkaç saniye sürdüğü gibi 15 dakika kadar da sürebilir. Kas spazmının birçok nedeni olabilir. Kısaca nedenlerine değinelim. En yaygın sebebi su ve elektrolit (Potasyum, magnezyum, kalsiyum) eksikliğidir. Bir kası harekete geçiren sinirde işlevsizlik olursa da görülebilir. Bazı hayvanların (Yılan ve akrep gibi) zehri de sinirleri işlevsiz hale getirdiğinden dolayı kas spazmı görülür. Yorucu egzersizler, ani kan kayıpları, aşırı derecede alkol ve uyuşturucu tüketimi gibi pek çok sebebi vardır kas spazmının. Ama bunlardan ayrı olarak önemli bir nokta ise ağrılar şiddetli ve ağrılı olarak omuz ve boyun bölgesini sarıyorsa bu kalp krizine işaret olabilir. Kas spazmının ilaçla tedavisi mümkündür.

Peki bu kas spazmı ilaç türleri nelerdir?

Baclofen

Kas krampları ve tedavisinde bazen de omurilik yaralanmalarında kullanılan ağızdan alınan ilaçtır. Diyabet hastalarının dikkat etmesi gerekir çünkü bu ilaç kan şekerini düşürebilir. Göğüs sancısı, kaşıntı, nöbet, dudak ve yüzde şişmeler, halüsinasyonlar gibi yaygın ve yaygın olmayan yan etkileri vardır.

Klorzoksazon

Diğer bir adı \"paraaramid\" olan bu ilaç spazm ve sertlik için verilir. Baş dönmesi, bulantı, kahverengi idrar, halsizlik, deri ve gözde sararmalar gibi yan etkileri olan ve yine ağızdan alınan bir ilaçtır.

Cyclobenzaprine

Spazmlar, sertlik ve ağrıyı gidermek için kullanılan kas gevşeticidir. Bu ilaç baş dönmesi ve uyuşukluğa yol açtığından işbaşı durumda olmamaya özen gösterilmelidir. Ayrıca bu ilaç ağzı kuruttuğundan bol su ile tüketimi önemlidir.

Metazalone

Yaralanmadan kaynaklanan kas ağrısı ve sertliğin tedavisinde kullanılan ilaçtır. Deri döküntüsü, kusma, solunum güçlüğü, dudak ve yüzde şişme gibi yan etkileri vardır.

Tüm bu ilaçların doktor kontrolünde kullanıldığına dikkat edilmelidir. İlaç tedavisinin yanı sıra bitkisel takviyelerle de rahatsızlığınıza çare olabilirsiniz.
" } ] }